Oppskrifter

Pias ostekake

Ostekake à la Nina

200 g digestive kjeks
75-100 g margarin
1 boks philadelphia
1 dl sukker
1 pakke gele (sitron er en vinner)
3 dl vann (skal brukes til å lage geleen – altså ikke 5 dl vann, slik det står på gelepakka)
1/3 l kremfløte

Knus kjeks og bland i smeltet smør.
Ha blandingen i springform.
Settes i kjøleskap mens kremen lages.
Rør sammen ost og sukker.
Kok vann, bland i gelepulver. Avkjøl til fingervarmt.
Pisk kremfløte stiv.
Bland ost, gele, krem og ha over kjeksbunn.
Sett kaldt i tre timer (minst).

Tada, ferdig! Pynt gjerne med kiwi eller lignende:)

Michelles focaccia, eller rundstykker, om du vil…

1 kg siktet hvetemel
1 ts salt
4 ss smeltet smør
7.5 dl lettmelk /skummelt melk
1 pakke pulver blågjær
1 egg

Smelt  smør, hell melk oppi, varm opp til 37 grader.
Ha gjæren oppi melken, løs opp
Pisk egget litt , og ha oppi melken
Hell alt det våte oppi det tørre
Rør til fast hellekonsistens
Hev  1 og en halv time
Hell i smurt langpanne
Hev i 1 – 1.5 time

Stek på midterste rille ca 20 – 30 minutter, 200 grader

Svigermors tomatsuppe

(Oppskrift fra Stine)

1-2 finhakket løk, stek i smør til blank
Sleng oppi 1 pakke kjøttdeig, stekes
Sleng oppi hvitløk
Noen bokser (3?) med tomater, hele eller oppkuttet, pluss eventuelt tomatjuice
Fyll hver boks med vann og skyll ut/oppi gryten
2-3 buljonger
Småputre lenge
Kok pasta i egen kjele
Egg kokes og skrelles
krydder etter smak

 

Gulrotsuppe med ingefær

(Oppskrift fra Kiwihefte)

500 gr gulrot
2 gule løk
15 gr revet ingefær
2 ss smør
1 ss nøytral olje
1 liter grønnsaksbuljong
saft fra 3 applesiner

-Grovhakk gulrot og løk.
-Fres dette sammen med ingefær, smør og olje i stor kaserolle. Grømnnsakene skal få litt farge.
-Hell over buljong og saft fra appelsiner.
-La koke til gulrøttene er myke.
-Mos blandingen med stavmikser til den får en glatt konistens.
-Kok opp igjen, og smak til med salt og pepper.
-Server med en klatt kesam. Kan også serveres med pinjekjerner eller litt sprøstekt bacon.